Sukkerfrie og sprøe havreflarn

Hei igjen!

Da var det blitt 16. desember, og snart bare en uke igjen til selveste julekvelden.

Jeg merker at det er så mange følelser i sving om dagen - hormonelle gravide bakekone. Jeg lar meg røre lett, og jeg kjenner alle følelser blir forsterket rundt en sånn tradisjonsrik tid.

Jul (og bursdager) gjør jeg meg veldig engasjert, og i år merker jeg at sønnen min på 3 også tar til seg all kosen, gleden og tradisjonene. Gode minner er skapt, og mange mange flere skal skapes og nytes i dagene som kommer!

Årets største ønske går jeg allerede og bærer rundt på. Ei aktiv og sterk liten prinsesse :) 

Som jeg nevnte i et tidligere innlegg har jeg dessverre problemer med bekkenet. Det gir en del begrensninger. Selv om dagene er tunge, og vonde, synes jeg det fortsatt er viktig å holde på de positive tankene. Jeg må innse at jeg ikke kan "klare selv" i en periode, og faktisk si ja til hjelp. Herremin, som det er vanskelig til tider. Ihvertfall for ei som helst vil ordne og styre med ting selv, på sin måte, og med en gang! 

Så for ei som er vant til å bake minst ti forskjellige slag til jul - er det veldig uvant med nesten tomme kakebokser. Det positive: mindre småspising ;)

Så dagens oppskrift ble faktisk slengt sammen for en stund siden, og rakk akkurat tidsnok å bli delt før jul ;)

Oppskrift:

  • 75 gram smør - jeg brukte ekte meierismør
  • 100 gram havregryn
  • 100 gram sukrin
  • 25 gram sukrin gold
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 liten skvett vaniljeekstrakt - eller et lite dryss vaniljepulver. Kan også fint sløyfes.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Smelt smøret i mikroen eller i en kjele. Rør inn havregryn i smøret.

Pisk sukrin, sukrin gold og egg til blandingen blir litt lysere. Rør inn vaniljeekstrakt og bakepulver.

Tilsett havregrynblandingen sammen med de andre ingrediensene. 

Fordel en god teskje røre på bakepapir. Pass på å ha plass mellom, slik at ikke alt smelter sammen.

Stekes midt i ovnen i ca 5-6 minutter. De skal bli gyldne på kantene.

La de avkjøle seg på bakebrettet før du flytter de over på en rist. 

Oppbevares i en kakeboks.

Lenkene er tilsendt.

Sprøe og deilige :)

Jeg liker ofte å tilsette vaniljeekstrakt i det jeg baker fordi jeg føler det hjelper litt på den kjølige smaken man ofte opplever når man baker med sukrin. 

I morgen er det ikke bare en uke igjen til julaften, men også to uker igjen av 2014. En tid for mimring, tilbakeblikk og ikke minst - vende blikket og fokus på det som venter, nye mål og nye minnerike opplevelser.

Ta vare på deg selv - og de rundt deg.

 

#oppskrift #jul #havreflarn #utensukker #sukkerfri #sukrin #funksjonellmat #hverdag #julebakst #gravid #mamma #tips #kosthold #mat #bakekona

 

6 kommentarer

Nina Bakke

17.12.2014 kl.07:19

De så kjempe gode ut :)

Helene

17.12.2014 kl.11:12

Gratulerer med ei lita jente på vei! Veldig stas :-)

Nina Charlotte

18.12.2014 kl.12:39

Synes disse så veldig god ut, så jeg måte bare bake de, men mine ble ikke like fine som dine..... For å si det sånn, så ble ikke mine tynne flarn, men havrekjeks. Hva kan jeg ha gjort feil? Prøvde å trykke de litt flate på andre brettet, men hjalp ikke noe særlig...

Stine

07.01.2015 kl.18:12

Nina Bakke: Veldig gode :)

Stine

07.01.2015 kl.18:12

Helene: Tusen takk! Vi gleder også veldig :)

Stine

07.01.2015 kl.18:13

Nina Charlotte: Hm, det vet jeg dessverre ikke.

Skriv en ny kommentar





hits